Käyntiosoite: Tuppuralankatu 36, 50190 Mikkeli

HUOM! Keskuksen numeroon lähetetyt tekstiviestit ja kuvat eivät tule perille, käyttäkää muita numeroita viesteihin.

Sähköautojen latauspisteet ja asemat kotiin

Sähköauton kotilataus

Tavallinen lämmityspistorasia ei ole suunniteltu kestämään jatkuvaa suuritehoista kuormitusta, joten sitä ei suositella tavaksi ladata sähköautoa. Suuri kuormitus voi pahimmillaan aiheuttaa tulipalon. Kotiin kannattaa hankkia sähköautoa varten suunniteltu sähköauton latauspiste.

Kotilataus on yleensä halvin ja kätevin tapa ladata sähköautoa. Kotilataus vaatii kuitenkin muutamia asioita:

Latauslaite

  • Erityinen laite mahdollistaa sähköauton tehokkaan, nopean ja turvallisen latauksen kotona. Latausasema asennetaan seinään tai tolppaan ja liitetään sähköverkkoon. Latausasemassa voi olla varustettu kiinteällä kaapelilla tai ilman kaapelia,  jolloin tarvitset erillisen latausjohdon

Sähkösopimus

  • Sähkösopimuksen hinta määräytyy sähkön markkinahinnan ja sähköyhtiön katteen perusteella. Valitse sopiva hinnoittelutapa ottaen huomioon sähkönkulutuksen vaihtelut ja hinnoittelutapa.

Sähköliittymä

  • Sähköliittymän hinta riippuu pääsulakkeen koosta ja siirtomaksusta. Sähköauton lataus saattaa tarvita liittymän tehostamista, jos pääsulake on liian pieni tai kotona on muita suuria sähkönkuluttajia.

Sähköauton kotilatauksella on monia etuja

Jos sinulla on kotona sähköauto tai ladattava hybridi, voit hyödyntää sen parhaat puolet ja säästää kustannuksissa lataamalla ajoneuvosi kotona.

Säästät rahaa

Kotilataus on yleensä halvempaa kuin julkisilla latauspisteillä, koska sähkön hinta kotona on usein alhaisempi. Voit myös hyödyntää edullisempia yö- tai kausisähköpiikkejä sekä mahdollisia sähköyhtiön tarjoamia alennuksia.

Säästät aikaa

Kotilataus on kätevää, sillä voit ladata autosi kotona vaikkapa yöllä. Sinun ei tarvitse etsiä tai varata latauspistettä, eikä sinun tarvitse odottaa latauksen valmistumista. Voit lähteä aamulla liikkeelle täydellä akulla.

Säästät ympäristöä

Kotilataus on ympäristöystävällistä. Voit valita sähkösopimuksen, jossa sähkö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä, kuten tuulella, vedellä tai auringolla. Voit myös käyttää omaa aurinkosähköjärjestelmääsi autosi lataamiseen.

Teemme sähköautojen latauspisteiden ja asemien asennuksia Mikkelin seudulla

Teemme sähköauton latauspisteiden ja asemien asennuksia niin kotiin kuin taloyhtiöihinkin ammattitaidolla.

Toimitamme ja asennamme latauspisteitä Etelä-Savon alueella.

Lisää blogipostauksia

KÄYNTIOSOITE

Tuppuralankatu 36
50190 Mikkeli

AUKIOLOAJAT

Huolto Ma-Pe klo 7.30 – 16.00

Myymälä Ma-Pe klo 7.30 – 16.00

stta-logo
stul logo
luotettava kumppani-logo